Den livgivende malingen

OVERFLATE: Her jobber Marit Gander-Hansen med laseringsmaling, og skaper et helt nytt og spennende preg på det hun maler. Det er mye som kastes som heller kan få nytt spennende liv, mener hun. 

Veldig mange kaster brukbare gjenstander og møbler, uten tanke på at litt ny farge og finish kan skape noe friskt og spennende. Marits Lasering kan få til det utroligste med litt maling og en stødig hånd. 

– Jeg har holdt på med maling og lasering i 15 år nå. Gamle spisestuer, baderomsinnredninger, kjøkken, kommoder og alt som er malbart kan få nytt liv, sier Marit Gander-Hansen. 

ÆRVERDIGE MØBLER 

Vi besøker henne på verkstedet ved Rokkeveien. På gården til Kai Stenersen har hun både god plass og samarbeid med en møbelsnekker. Marit kan også hente gamle møbler og gjenstander som hun fikser opp og gir helt nytt preg og overflate. 

For mange år siden jobbet Marit hos Sørlie Møbler på Alvim. Der fikk hun nyttig erfaring med lakkering av møbler. Da hun startet egen virksomhet, tok hun også kursing i lasering, en maleteknikk der man maler med et tynt gjennomsiktig fargelag som lar underfargen skinne gjennom. 

– Den første spisestuen jeg skulle lasere i 2005 fikk jeg gjøre et personlig preg på. Like etter fikk jeg male og lasere en stor disk for Orkla. Dette ble en suksess, så jeg fortsatte, forteller hun. 

MEST PRIVATPERSONER 

Selv om Marit også tar oppdrag for bedrifter, er det mest privatpersoner som benytter seg av hennes kunnskap og tjenester for å gi nytt liv til gjenstander ved hjelp av maling. 

– Jeg gråter når jeg ser hvor mye møbler og pyntegjenstander som blir kastet. Litt grunning og en ny farge kan gi et helt nytt inntrykk og preg som mange ikke tenker på når de kaster, sier hun. 

Dette trives Marit Gander-Hansen kjempegodt med, og hun påtar seg gjerne flere oppdrag. Hun minner spesielt om at furumøblene mange er lei og kaster, kan få helt nytt liv og farge hos henne. Og er møblene skadde, kan de repareres.  

– Jeg kan fikse på alt som kan males, og fornyer det folk vil ha, smiler hun.

Før

Etter