Slik fant jeg riktig kjøkken

DANSK DESIGN: Hege Nilsen (t.v.) og Elin Walther er rådgivere og hjelper kundene å finne variant og løsning JKE Design. 

Et 97 år gammelt hus ble restaurert, og Jonas G. lette etter et nytt kjøkken som skulle speile husets tidsalder, samtidig som det var moderne. 

For meg var det viktig å få være litt kreativ selv, samtidig som jeg fikk både praktisk og kreativ hjelp fra folk med lang kjøkkenerfaring. Det å kunne skreddersy et nytt kjøkken som også bevarte en gammel stilart i huset var avgjørende for valg av kjøkken og leverandør, sier Jonas. 

MANGE PRAKTISKE TIPS 

Han kjøpte et eldre hus i Ringgata, og satt av både penger og et drøyt halvår med tid for å restaurere det meste. Om tre år er boligen 100 år gammel, og den unge boligeieren var veldig opptatt av å beholde gammel stil og identitet. Samtidig ville han både fornye og forbedre den sentrumsnære eneboligen. 

– Kjøkkenjakten startet for meg, som det sikkert gjør for mange andre, på Ikea. Så søkte jeg på nettet etter både ideer og leverandører, og fant JKE Design med lokal forhandler i Sarpsborg. Det ble såpass mange ting å ta stilling til og valg underveis, at den personlige oppfølgingen ble utslagsgivende for hvem jeg ville kjøpe av, forteller Jonas mens han stolt viser oss første etasje og det nymonterte kjøkkenet.

Spesielt overrasket ble han over de mange praktiske innspillene han fikk underveis i prosessen, som ifølge ham selv gjorde sluttresultatet mye bedre. Selve uttrykket i huset og på kjøkkenet hadde han en ganske bestemt oppfatning av selv, men er sjeleglad for veiledningen han fikk underveis mot ferdig kjøkken. 

SANS FOR HJEM: Jonas har restaurert et 97 år gammelt hus, og fått det akkurat slik han ønsker.

FÆRRE FIKSER SELV 

Derfor ble det også endel endringer underveis før han bestilte sitt nye JKE-kjøkken fra XL Bygg Knatterudfjellet på Iseveien. Den danskproduserte kjøkkeninnredningen bygger på stilrene nordiske kjøkkenprinsipper og tradisjoner som forhandleren i Sarpsborg har jobbet med siden 2016. I butikken på Iseveien kan man se endel utstilt og få hjelp og ideer som blir et godt grunnlag for valg av kjøkken. Jonas fikk også gode tips til farger på veggene og andre ting som førte til at design og opplevelse hang godt sammen. 

– Starten på 2020 hos oss er formidabel, og vi ser at mange kunder ønsker fiks ferdig kjøkken montert i sitt hjem. Derfor er det godt at vi har to dedikerte montører som kan JKE-kjøkken til fingerspissene og sikrer at sluttresultatet hos kunden blir som forventet, sier Hege Nilsen på kjøkkenavdelingen hos XL Bygg Knatterudfjellet på Iseveien. 

Sammen med kollega Elin Walther bistår hun potensielle kunder på veien mot nytt kjøkken. JKE– kjøkken.  

Produsenten JKE Design er veldig opptatt av solid kjøkkenhåndverk, med bl. a. fingertappede eikeskuffer og kvalitet som overgår de andre skuffetypene på markedet. Mulighetene i materialer og farger er mange. Veien fra inspirasjon til ferdig kjøkken er spennende. Hele 12 ulike hovedgrupper eller modeller kan fås med mange ulike fronter, materialer og farger. 

TIDSRIKTIG: Jonas G. fikk hjelp til å velge ny kjøkkeninnredning som passet både huset og alderen på huset. 

SATSER PÅ KJØKKEN 

JKE bruker markedets beste lakk, PU-lakken som er ekstremt slitesterk og hindrer misfarging. Den tåler hverdagens slitasje og belastning. De mange valgmulighetene, med gode hjelp og råd underveis, gjør at de aller fleste kan finne sitt drømmekjøkken på Iseveien. 

– Her i området er det veldig mange som liker klassisk kjøkkendesign, men vi ser nå at flere og flere velger det litt strammere danskinspirerte og funksjonalistiske designet. Kunder har heldigvis ulik smak, noe som gjør det morsomt å jobbe med dette, smiler Hege Nilsen. 

Jonas var også glad for at han fikk hjelp til å styre etter et budsjett. Økonomien er viktig, og JKE-kjøkken kan man få i ulike prisklasser. 

– Den lokale kunnskapen og tilhørigheten gjorde at vi snakket godt sammen, og at jeg fant den rette leverandøren som gjorde meg trygg på det kjøkkenet jeg valgte.  Ble det ikke fint, avslutter han.