Utvikler ledere og selgere

LAGBYGGINGAdministrerende direktør Jon Ragnar Røed (t.v) og hans ledergruppe i Eurofins jobber sammen med Jonny Gander-Hansen for å bygge lag og utvikle organisasjonen. 

Han brenner for å hjelpe og trene næringslivets ledere til å våge lederskap i det daglige. Jonny Gander-Hansen oppfordrer ledere til å bry seg om sine ansatte og stille spørsmål til dem oftere. 

Med lang erfaring fra både egne lederjobber og trening av andre ledere, lokalt, nasjonalt og internasjonalt, har sarpingen satt tydelige lederskapsspor etter seg gjennom flere tiår. Mest fornøyd blir han når han ser at både teori og metode virker i praksis, og det skapes resultater. 

– Det å få andre til å blomstre, og bli en veldig god versjon av seg selv, er det som gir meg aller mest, smiler den garvede leder- og selgertreneren. 

BASE I SARPSBORG 

Med bolig i Sarpsborg sentrum og kontor på Hafslund Kunnskapspark, har Jonny Gander-Hansen sin base for jobben han oftest gjør ute i bedriftene eller på konferanserommene. Lederutvikling og kursing, adferdsanalyse, salgsutvikling, mentoring og coaching, og ikke minst utviklingsjobb med mål og strategi er hovedelementer i menyen av tjenester fra bedriften han er partner i, LADEGAARD Norge. 

Endringer og forbedringer skjer ofte gjennom prosessorientert arbeid med praktisk tilnærming. Det handler om å hjelpe mennesker til å bli tydeligere og bedre i jobben sin. Og arbeidsverktøyene har blitt avanserte. Bedriftsrådgiveren har til og med tatt i bruk VR-headset og løsninger for å simulere og trene på situasjoner med mennesker som kan være utfordrende. 

LEDERUTVIKLING: Jonny Gander-Hansen i LADEGAARD Norge i aksjon  med ledertrening hos Eurofins. 

FORNØYDE KUNDER

Lokalt har han hjulpet bedrifter som Hansa Borg Bryggerier, Multiconsult, Sarpsborg Arbeiderblad, Jøtul og Unger Fabrikker. Men som på mange andre områder, må man gjøre suksess ute før man får spennende oppdrag hjemme. Siemens, KONE Heis, GE Healthcare, Securitas Direct, Nokas og Assemblin er noen av de mange store bedriftene. Og Jonny får gode attester: 

– Jonny har bidratt på mange nivåer hos oss i Unger. Blant annet salgstrening, kundebehandling og samarbeid. Han har hatt lederkurs for hele ledergruppen, både som lag og enkeltpersoner. For oss var det aller viktigst å bygge team og dyrke godt samarbeid, forteller sarpingen Jon Ivar Ruud, som er administrerende direktør i Unger. 

Også hos det internasjonale analysefirmaet Eurofins i Moss har Gander-Hansen trent ledere gjennom et helt år. En type oppdrag hvor han synes det er gøy å se utviklingen i både ledergruppen og hos enkeltpersonene. 

– Han har gitt oss både faglig påfyll og trening. Også samlet oss som ledergruppe og bidratt til en tett dialog mellom alle våre lokasjoner rundt i Norge, forteller administrerende direktør i Eurofins, Jon Ragnar Røed. 

VIKTIG KORREKSJON 

Sarpingen Gander-Hansen var tidligere salgsdirektør i velkjente Euro Business School. Han har selv jobbet lenge som leder, bodd utenlands og reist mye. Etter hvert ble det mer oppdrag som lederutvikler, og nå bruker han 80 prosent av tiden sin på både drevne og ferske ledere. Spesielt jobb utenlands har gitt ham nyttige erfaringer om mennesker, lederstiler og samarbeidsformer. 

– Endel ledere skyver altfor ofte på nødvendige konfrontasjoner og korrigeringer av ansatte. Det er å ikke våge ledelse, sier han. Lederen er den som skal bestemme kulturen i egen bedrift, og han mener man gjør den ansatte en bjørnetjeneste når man ikke tar viktige samtaler for å korrigere adferd man ikke ønsker. Mennesker har ulike egenskaper, styrker og svakheter. Lederens jobb er å bygge lag og å få laget til å prestere. 

– Jeg vil si at å delegere, involvere, motivere, korrigere og å prioritere er de viktigste oppgavene en leder har. Det handler om å bry seg om ansatte, og å våge å involvere seg tett på menneskene og vise ledelse i praksis hver dag, smiler han. 

Jonny Gander-Hansen og hans kolleger i LADEGAARD Norge har tunge CV-er og kan vise til suksess. De bruker egne eksempler og en miks av ulike verktøy og virkemidler i ledertreningen. Målet og resultatet er å hjelpe andre med å lykkes, spesielt innen ledelsesfaget