Maren spiller Sandy i Grease

Snart skal Sarpsborgs mange lovende musikalstjerner stråle av ungdommelig kraft på premieren av Grease 29. april. Og 17-åringen Maren Walther gleder seg stort, som en av de lykkelige hovedrolleinnehaverne. 

Det nyrestaurerte Sarpsborg scene vil fylles til randen med yrende liv i nye friske om- givelser. Flere forestillinger er allerede utsolgt, så her er det om å gjøre å sikre seg tilgang til Grease med Villekulla. 

– Jeg er veldig spent og gleder meg stort. Og ikke minst takknemlig for at jeg, som startet i Villekulla som en sjenert 12-åring, nå får hovedrollen Sandy i Grease, smiler Maren Walther. 

UNGDOMSKRAFT I STORSTUA 

Villekullas talenter, profesjonelle skuespillere og et 6-manns orkester byr på den første musikalproduksjonen i byens nyrestaurerte kulturelle storstue. En nostalgisk reise tilbake til 1959 vil by på masse liv, kjærlighet og ungdommelig spenning. Det handler om følelser, det å ikke passe inn og den første forelskelsen. Midt i dette finner du altså Maren Walther, i rollen som Sandy. 

– Jeg har alltid vært glad i å danse og synge, men litt i hemmelighet. På slutten av barneskolen, ble jeg litt oppfordret og utfordret av min storesøster Ingeborg. Første gangen på scenen var jeg så nervøs at jeg nesten besvimte. Men de hjemme har alltid heiet på meg, og etter hvert kom selvtilliten, forteller Maren. 

ARENA FOR UTVIKLING 

Men på scenen som Sandy i Grease, er det ingen publikummere som kommer til å tenke tanken at hun som står i front av den ungdommelige musikaliteten på scenen en gang var litt bekymret og nervøs. I løpet av veldig kort tid har hun avdekket sitt store scenetalent. I Reisen til Julestjernen spilte hun Sonja med bravur. Og nå er det snart premiere som Sandy i Grease. 

– Dette er virkelig stort for meg. Jeg liker å uttrykke meg. Villekulla gir oss unge en arena for utvikling som virkelig betyr mye, sier hun. 

Maren Walther har stort talent og har nådd langt på kort tid, men selv sier hun at hun er litt skiftende i tankene om dette skal bli hennes levebrød. Hun tar studiekompetanse på videregående skole, og holder mulighetene åpne for ulike veier videre. Men akkurat nå er rollen som Sandy veldig viktig. Rollen som Sandy deler hun med 17 år gamle Sara A. Johannessen. 

Villekulla Barne- og Ungdomsteater har siden starten i januar 2011 fått en sterk posisjon i Sarpsborgs kulturliv. Formålet er å gi barn og unge utfordringer og trygghet innenfor dans, sang og drama, og samtidig opplevelser i små og store formater.