Patriot med ny Kulås-festival

SOMMERKONSERT: Her i Kulås skal Jørgen Andersen arrangere byfest og konsert lørdag 27. juni. 

Lørdag 27. juni ser en ny lokal musikkfestival dagens lys. Jørgen Andersen skal skape folkefest i Kulåsparken på en av årets lyseste kvelder. Lokale toppartister og gründer Jørgen klør etter å vise publikum hva lokale krefter makter å mobilisere. 

Byfesten Sarpsborg har jeg hatt som en liten baby i magen siden opplevelsen i cupfinaleteltet i Oslo i 2017. Vi har nok gode artister i Sarpsborg til å skape trøkk og allsang så det holder, sier en energisk initiativtaker, pådriver og festivalsjef, Jørgen Andersen. 

AV SARPINGER TIL SARPSBORG 

Han er krystallklar på at konsert- og festivalarrangører i Sarpsborg ikke nødvendigvis må bruke millionbeløp på artisthonorar for å skape gode musikalske og kulturelle opplevelser. I Kulås, det som er kanskje landets fineste bypark med konsertamfi, ligger alt til rette for flere arrangementer enn det vi har hatt de siste årene. Derfor trår Jørgen Andersen skikkelig på arrangørgasspedalen og inviterer til musikalsk sommerfest og show i parken. 

 – Vi har booket syv suverene artister fra Sarpsborg, og en fra Fredrikstad. Folk vil høre hits, og gjerne synge litt med. Jeg lover at de kjente låtene som gir stor stemning vil komme på rekke og rad denne lørdagskvelden, sier han. Jonas Groth, Vigdis Wisur, Stian Joneid, Ann Christin Elverum, Martin Kristiansen, Ingeborg Walther, Niklas Skjelin og ikke minst Odd Rene Andersen vil sørge for musikalsk trøkk og ekte patriotisme gjennom kveldstimene i Sarpsborgs utendørs storstue. 

På dagtid blir det gratis familiearrangement med Diorama og Grålum Vokalis i tillegg til masse aktiviteter ledet av byens idrettslag og ildsjeler. 

KULÅS: Fra konsert i Kulås amfi i 2019. . 

MER ENN DICKENS 

Lokal arrangørkompetanse finnes det ganske rikelig av i Sarpsborg. Og Jørgen Andersen har klart å samle utrolig mange lokale enkeltpersoner og foreninger som skal bidra på ulike måter. Byselskapet isarpsborg, Navestad IF og Sarpsborg Idrettsråd bidrar med arrangørkompetanse og hjelp, mens de lokale artistene og kulturaktørene stiller opp for honorarer som gjør at Andersen kan holde billettprisene mye lavere enn andre festivaler i Østfold sommeren 2020. 

– Sarpsborg kommune gir kulturstøtte til prosjektet, og alle som bidrar gir meg masse energi til å gjennomføre en skikkelig byfest og tenke så langt som i et femårsperspektiv. Dette skal nemlig ikke bare bli et engangsarrangement, men etter planen et fast innslag på forsommeren i Sarpsborg, forteller han engasjert. 

Jørgen Andersen behøver ingen nærmere presentasjon for sarpinger. 38-åringen driver Dickens og er svært opptatt av at Sarpsborg skal ha et pulserende urbant liv og et aktivitetstilbud som trekker tilreisende hit. Og med seg inn i Byfesten Sarpsborg tar han også sitt velkjente quiz-konsept fra Dickens, inn i et stort telt med plass til 550 mennesker på paviljongplassen i Kulås. Og som den drevne utelivsmannen han er, bør publikum heller ikke bekymre seg for at de skal måtte gå hjem igjen sultne eller tørste. 

SOMMERAVSLUTNINGSFEST 

Arenaen i Kulås vil åpne klokken 11.00, med aktiviteter og underholdning for både barn og voksne. Så stenger det klokken 17.00, før arenaen åpnes igjen klokken 18.00 med 20-årsgrense og et voksenkonsept med musikk, show, fest, mat og drikke. 

– Jeg har også tegnet partneravtale med flere bedrifter. Vi kan tilby pakker, og håper at flest mulig lokale bedrifter velger Byfesten Sarpsborg som sin sommeravslutningsfest for ansatte og forretningsforbindelser. Jeg er skråsikker på at vi vil levere masse god stemning, godt støttet av flere tusen humørfylte sarpinger i godt sosialt samvær, sier Andersen. 

Sarpsborg-patrioten vet å bruke sitt gode og store nettverk for å skape noe i Sarpsborg. Samtidig påpeker han at han unner alle andre arrangører stor suksess. Jørgen Andersen mener at det blir bedre både for sarpinger, besøkende og arrangører hvis det skjer mye i Sarpsborg. 

– Jeg klør i hele kroppen etter å komme i gang. Denne babyen skal definitivt utvikles videre i årene som kommer, avslutter han.