Et liv med Volvo

Bilbutikk1 og en stabil gjeng ansatte har solgt Volvo fra lokalene ved Sparta amfi i 25 år. Til høsten skal de få større plass i nye lokaler på Tunejordet, og i tillegg jobbe med Renault. 

– Vi har bodd her siden 1995, og leid lokaler av familien Brenne. Det har fungert veldig bra, men nå vokser vi ut av lokalene når vi skal håndtere både Volvo og Renault, sier daglig leder Ivar Lileng. 

 Han viser stolt frem en skinnende blank rekke med ulike Volvo-modeller i salgshallen. Lileng startet selv i bilbransjen allerede i 1984, og vet utmerket godt at markedet svinger opp og ned. Både etter folks økonomi og etter hvor attraktive bilmodeller man har å tilby. Volvo har store og små stilige biler, og flere elbilmodeller er på trappene. Den siste tiden har bedriften solgt mest hybridbiler, altså med både motor for drivstoff og elmotor. 

FRA GUBBEBIL TIL INNOVASJON 

Volvo var en gang en traust, solid og sikker bil som solgte veldig godt på det bunnsolide. Nå har innovasjon, produktutvikling og sikkerhet ført til at de ulike Volvo-modellene også tilfredsstiller den kresne bilkjøper som både vil ha det lekre og det som skiller seg ut i mengden, smiler lederen der han står sammen med den erfarne selgeren og Volvo-ansvarlig Ole Andreas Bjor. 

Bilbutikk1 har avdelinger i Moss, Fredrikstad, Sarpsborg og Indre Østfold, Dermed er de såpass store at de har solid slagkraft i markedet. I Klokkergårdveien i Sarpsborg er det nytt og brukt fra Volvo som gjelder. Og kundene får dekket behov for service og reparasjoner gjennom eget verksted og vedlikehold. Ivar Lileng har hatt rollen som daglig leder i Sarpsborg siden 2001, og stortrives med kunder og nesten 20 ansatte. 

BILSERVICE PÅ 45 MINUTTER 

Bilbutikk1 i Sarpsborg har i flere år hatt en ordning på verkstedet som innebærer at kunden har direktekontakt med teknikeren, som tar imot kunden inne i selve verkstedet. Ord som kundemottaker og bilmekaniker er avleggs i denne bedriften, og bilteknikeren tar fullt ansvar og dialogen med kunden, uten mellomledd. Han som fikser bilen din er han du ser i øynene. 

I starten var det selvsagt noen som var skeptiske til den nye ordningen, men nå er de aller fleste storfornøyde og ser nytten av direktekontakten. Når vi flytter i september skal vi ta dette enda ett skritt videre, ved at to teknikere jobber på hver bukk i verkstedet, forteller han. 

Dermed blir det mye enklere for kunden når bilen er på service. Den nye ordningen gjør at en bilservice bare vil ta 40–45 minutter. Dermed kan kunden vente på at bilen skal bli ferdig, mens man tar seg en kaffe og leser en avis – eller titter på nyheter i salgshallen. 

Fire år med én tekniker i direktekontakt med kunden har gitt oss dokumentert bedre kundetilfredshet. Nå tar vi dette videre, forteller Lileng. 

MANGE ERFARNE ANSATTE 

Mange ansatte i Bilbutikke1 i Sarpsborg har jobbet flere tiår i bedriften, men den siste tiden har man også fått noen yngre med på laget. Lileng mener at bilfirmaet ikke er mye verdt uten hver eneste av de dyktige ansatte. Årsomsetningen ligger nå på hele 170 millioner kroner. Selv startet han med Volvo i Østfold Bil for 36 år siden, før han ble bankmann i fire år. Deretter ble det tilbake til bilbransjen og Sarpsborg Auto i 1995. Denne bedriften solgte Volvo og Renault, og var eid av Brenne-familien. 

Ole Andreas Bjor har solgt veldig mange Volvoer gjennom årene. Og min kollega Kjell Arne Hansen er en av dem som var med fra starten. Det er spesielt hyggelig at også sønnen Kenneth Hansen nå jobber hos oss. Vi er som en familie her, og det er viktig at de ansatte trives, sier Lileng. 

Bilbutikk1 er opptatt av lokalsamfunnet og støtter Sarpsborg08 og flere foreninger. De fleste ansatte er fra nærområdet, og kjenner Sarpsborg og sarpinger veldig godt. Fremtiden ser lys ut, med dyktige folk på laget. En biltekniker må hele tiden oppdatere kunnskapen sin, og behøver godkjenninger innen teknikk og sikkerhet. Nå ser alle frem til å komme inn i nye og større lokaler.