Fikser huset for deg

RINGTE JO-INGE: Turid Hansen ringte Jo-Inge på 959 62 995 for å få hjelp. 

Da Turid Hansen trengte hjelp med å reparere taket på hytta, tok hun kontakt med XL Bygg Knatterudfjellet. Snart er feriestedet klart for nok en herlig sommer. 

Det er fin utetemperatur for å fikse opp hytter, hus og hager. På hytta fra 1950-tallet, går hytteeier Turid Hansen rundt og sjekker over dagens utførte arbeid. Snart er taket ferdig reparert, og det er klart for nye takplater. 

– Jeg har hatt stedet i 22 år, og nå var tiden inne for å reparere taket. Tilfeldigvis snakket jeg med Rino Brakken i XL Bygg Knatterudfjellet, som også har hytte i området. Han kom på befaring sammen med sin kollega Jo-Inge Svendsen og resultatet ble at de tok seg av alt det som trenger å utbedres, forteller Turid Hansen. 

LOKALKJENTE: Hans-Petter Thorvaldsen (t.v.) og Rino Brakken har viktig fagkunnskap. 

KLAPPET OG KLART 

Skandinavias største byggevarekjede, XL Bygg, har over 90 butikker i Norge. De siste årene har kjeden utviklet konseptet «Klappet & klart» som har slått an veldig godt i privatmarkedet. I Østfold har Jo-Inge Svendsen fanget fullt av små og store oppdrag han styrer for privatkundene som ønsker hjelp til å få fikset ferdige løsninger hjemme. 

Konseptet går ut på at XL Bygg sine egne fagfolk leder hele prosjekter for sine kunder. Mange byggeprosjekter i hytter og boliger har en tendens til å bli større enn eieren tror på forhånd, derfor er det en god idé å snakke med fagfolk før man begynner. 

– Det finnes veldig mange som ikke føler seg nevenyttige nok til at de vil bygge terrasser, skifte vinduer og reparere trekonstruksjoner selv. Folk som har et prosjekt på gang, men verken vil, kan, eller har tid til å gjøre jobben selv. Da kan vi bidra. Det er veldig enkelt, ved at vi først kommer på gratis befaring, gir pristilbud og eventuelt tar håd og all oppfølging og arbeid til jobben er klappet og klar, smiler Svendsen. 

Mange har allerede sett Jo-Inge avbildet og personifisert i annonser og annen reklame. I starten synes han selv at det var uvant å plutselig bli kjent igjen av så mange. Men nå er det bare en hyggelig vane. 

– Skulle du ha skifta ytterdør og bygget ny terrasse? Er du lei av å vente på gubben? Vi har håndverkere som tar store og små jobber, pleier han å si. 

FIKSER HYTTA: Jo-Inge Svendsen og XL Bygg Knatterud har suksess med konseptet «Klappet & klart». Hytteeier Turid Hansen er veldig komfortabel med leverandøren som tar ansvaret og styrer prosjektet, leverer varene og gjør all jobben. (Alle foto: Thomas Andersen)

HÅNDVERKERE I ALLE FAGFELT 

XL Bygg Knatterudfjellet, som stort sett dekker det som tidligere het Østfold fylke, har egne håndverkere ansatt som jobber med dette konseptet. I tillegg er de rådgivere og leder små og store prosjekter for kunden. Dessuten skaffer bedriften ekspertise de eventuelt ikke har selv, gjennom samarbeidspartnere. 

Turid Hansen hadde tidligere avdekket dårlig rørleggerarbeid, og fikk hjelp til å skaffe rørlegger. Oppdraget som i utgangspunktet skulle være en enkel takreparasjon endte opp i et mye mer omfattende prosjekt på hytta i Torsnes. Hun bruker stedet året rundt, og syns det er viktig at alt er i orden. 

– Vinduer og balkongdør må skiftes, og jeg får ny terrasse mot vest. En murer kommer for å heve pipa og en rørlegger skal fikse litt småting, og når alt det er ferdig skal hytta males. For meg er det både enkelt og trygt å ha samme firma til å styre og utføre alt dette, sier hun. 

Den gamle takpappen var moden for utskifting, og det ble oppdaget råte under takskjegget. Gamle hytter har gjerne enkelt dimensjonerte tak, og hun endte opp med stålplater som ser ut som taksten med lavere vekt. Med produktgaranti på 30 år, er det lenge til hun behøver å bekymre seg for takreparasjoner igjen. 

NØYE: Hans-Petter Thorvaldsen gjør jobben nøye.

TAR BYGGEPROSJEKTET

Med egne ansatte, som er erfarne folk med praktisk og løsningsorientert sans, leder XL Bygg hele prosjektet for sone kunder. Konseptet «Klappet & klart». Mange reparasjonsprosjekter i hytter og boliger har en tendens til å bli større enn eieren tror på forhånd. Derfor er det viktig å snakke med fagfolk før man begynner. 

En befaring avdekker behovene, og danner grunnlag for ulike løsninger med tilhørende priser. Når du godkjenner tilbudet, tar fagfolkene seg av resten. Du behøver ikke tenke på puslespillet med å koordinere håndverkere eller vite noe om verktøy og materialer. 

At flere hytteeiere i nabolaget nå har kontaktet XL Bygg for å få befaring og pris på reparasjoner, tar Turid Hansen som en bekreftelse på at hun har gjort et godt valg. Selv gir hun dessuten sine varmeste anbefalinger. 

– Nå i vår og sommer er det viktig å sjekke og reparere husets ytre, slik at neste høst og vinter ikke skader bygningen, sier Jo-Inge Svendsen før han fortsetter med å instruere håndverkerne detaljer rundt hytta til Turid Hansen.