Klessalg i snart 45 år

GODE RÅDElin K. Tvete deler gjerne gode råd med kundene.

Tvete i gågata bugner av sommervarer. Både damer og herrer kan nå glede seg over lette klær til varme dager som kommer. For 45. år på rad gjør familiebedriften kundene sine nye med kvalitetsklær. 

– Vi ser nå tydelig at det lysner etter en spesiell periode hvor deler av samfunnet er satt på vent av korona. Vi har fått alle nyhetene på plass i butikkhyllene, og ser frem til sommer og liv i både butikken og gågata, sier Elin K. Tvete. 

SARPSBORGMARKEN: Butikken het Tvete Manstyle da den åpnet i 1975. 

FAMILIEBEDRIFT 

Hun er en ekte kremmer som brenner for å gjøre folk fine med nye klær. Og få er like engasjerte som Elin når hun snakker om gågatas muligheter og aktiviteter som skal skape folkeliv. Det handler om å bry seg like mye om Sarpsborg sentrum som kundene i klesbutikken. Dette engasjementet har hun arvet av sine foreldre, som fortsatt også er engasjerte i driften. 

I år fyller butikken vår 45 år i gågata. Det var hennes mor Ingebjørg og far Kjell-Olav som åpnet i dagens lokaler under Sarpsborg-marken i 1975. Den gang da mange driftige sjeler virkelig skapte folkevandring i sentrum. Nå er Elin en av de ivrige som forsøker å blåse nytt liv i en av Norges første og flotteste gågater. 

– Vi gleder oss til en sommer hvor Sarpsborg også vil få besøk av mange Norges-turister i eget hjemland. Det er viktig at alle som vil gjøre Sarpsborg attraktiv vil sikre aktivitet og liv i gågata, sier hun som en vennlig oppfordring til alle med ambisjoner for byen. 

Elins farfar startet butikk i Fredrikstad allerede i 1955, og så gikk det 20 år før hennes foreldre satset på Sarpsborg.  

Det har de nok ikke angret på, etter 45 års jobb med å bygge opp Tvete-navnet som en sterk merkevare. Det merker hun på faste og lojale kunder, som dukker opp gang etter gang når de skal ha nye klær til seg selv eller sine. 

BESTE BELIGGENHET: Elin K. Tvete styrer familiebedriften og jobber for å skape en livlig gågate, med en upåklagelig beliggenhet. 

BELIGGENHETEN 

Den gode beliggenheten til Tvete på gågatehjørnet St. Mariegate/Jernbanegata gir de ikke slipp på. Enda mer attraktivt ble det i 2016 da kommunen utsmykket hjørnet med kunst Fredrik Raddum.  Skilpadda i kunstverket «Gutten som snakket med dyrene» virker som en magnet på barnefamilier. Elin K. Tvete stortrives med å drive butikk i så hyggelige omgivelser. 

Butikken bugner av klær til damer og herrer i alle aldre og alle fasonger. Mangfoldet og satsingen på kjente merker er noen av ingrediensene i den velgjørende oppskriften. 

– Meyer har skikkelige kvalitetsbukser, og vi selger godt av deres chinos, jeans og shorts.  Skort for damer (shorts med skjørt) fra Sebago er bestselgere nå om dagen. Vi har mange varianter og farger, forteller hun. 

Nå har det også kommet rikelig utvalg i skjorter med trykk av figurer og mønster. Klær som skaper oppmerksomhet og liv, og ikke er så høytidelige.  

HERREAVDELINGEN: Friske sommerklær for herrene. 

GÅGATA OG NETT 

Tvete har også en egen nettbutikk med navnet tvete.shop. Her er det bra med trafikk, og hun ser at mange kunder sitter hjemme og lar seg inspirere ved å titte i nettbutikken. Mange av dem kommer likevel til butikken i gågata når de skal handle. Det er en viktig kombinasjon for familiebedriften å være tilgjengelig både på nett og i gågata i fysisk butikk. 

– Vi er opptatt av å være synlige på ulike flater. Sosiale medier er også et virkemiddel for å nå kundene, forteller hun. 

Tvete i gågata ser frem til en flott sommer i et lokalsamfunn som igjen våkner til liv. Og når det blir Sarpsborg-marken i August, håper de å kunne arrangere noe som feirer at butikken er 45 år.