Smart takfornying

FORNYET HUSTAK: Rolf Undhjem (t.h.) er storfornøyd med det skinnende nye taket, som Fred Johannesen og Eive Takfornying fikset i høst. 

Eive Takfornying gir nytt liv til gamle hustak. Østfold-bedriften gjør hustaket skinnende rent og et nytt belegg med 10 års garanti, til brøkdelen av prisen på ny taksten. 

Den gamle Zanda-takstenen fra 1980-tallet var grånet, begrodd og så helt elendig ut. Men så lenge undertaket var like helt, kunne jeg velge takfornying til latterlig lav pris i forhold til nytt tak, sier sarpingen Rolf Undhjem om forvandlingen av huset i Ringgata. 

Fra å frykte å måtte bruke 200.000 kroner på nytt tak, slapp han unna med 37.000 etter takfornying med 10 års garanti. Selv tror han taket vil se nytt ut enda flere år enn det Eive Takfornying lover. Og over 150.000 sparte kroner gir Undhjem en skikkelig godfølelse på toppen av et veldig godt resultat på taket. 

TAKJOBB: Knøtte Magnussen i aksjon på taket. 

FØR

ETTER

STUERENT TAK 

Takfornying er en behandling av tak som forlenger takets levetid. Flere har holdt på med dette i mange år, men de siste årene har malingen som brukes fått vesentlig bedre kvalitet. Derfor ville Fred Johannesen satse på takfornying gjennom et nytt lokalt firma. Nå sprer det seg et godt omdømme etter mange fornøyde lokale kunder av Eive Takfornying. 

– Vi er lokale folk og jobber lokalt, i Østfold. Takfornying har nå blitt innarbeidet som et godt alternativ til nytt tak i mange tilfeller. Surfatech-malingen vi bruker gir strålende resultater og fornøyde kunder, smiler gründeren. 

VARIG LØSNING 

Rolf Undhjem forteller at han fikk tillit på befaringen hjemme. Knøtte Magnussen, som har jobbet med takfornying i 15 år, er erfaren og går grundig gjennom alle tak før kunden får pristilbud på fiks ferdig jobb. 

Først vaskes og dyp renses taket og påføres soppdreper. Det jobbes med høyt trykk og høy temperatur på vannet. Deretter grunnes og sprøytemales taket med to strøk. Alle porer og ujevnheter tettes slik at vannet preller av. Malingen er varmet opp til 45 grader, slik at eventuell vind stikker av gårde med tørre partikler og ikke våt maling som fester seg andre steder. 

– Det var viktig å koble fra taknedløp, for det ble virkelig store mengder med mose, sand og skitt som ble fjernet fra taket. Jeg så at det var dyktige folk som kunne faget sitt. Forbipasserende og naboer ble også nysgjerrige, forteller huseier Rolf Undhjem. 

Fred Johannesen bekrefter at det ofte dukker opp nye oppdrag i nabolaget der de har fornyet et tak. Men bedriften har fortsatt kapasitet til mer, og kommer gjerne på befaring hos folk som vil gjøre noe med hustaket. Taket blir seende nytt ut, og den slitesterke malingen gir et flott preg på huset. 

FØR OG ETTERSlik kan de se ut, og slik kan det bli. 

MILJØVENNLIG KVALITET 

Malingen som brukes har bestått kvalitetstester for denne typen produkter. Holdbarhet og glans gjør at malingen tilfredsstiller samtlige krav og standarder med god margin. Malingen er dessuten vannbasert og miljøvennlig. 

 – Før arbeidet settes i gang, kontrollerer vi taket for synlige skader og sprekker i takstenen. Eventuelt ødelagt taksten eller småskader utbedres i forkant. Vi sier nei takk til oppdrag hvis taket er dårlig. Vi er opptatt av å gi kundene et skikkelig sluttresultat som varer, avslutter Johannesen. 

Gjenbruk og takfornying er mer miljøvennlig enn å bytte tak i mange tilfeller. Og med gode resultater er Eive Takfornying trygge på kundetilgangen og fremtiden.  

Sesongen varer til vinteren setter inn. Bedriften tilbyr også fasadevask, murer, maler arbeide – inne og ute.  

Telefon: 406 07 199 

E-post: eive@eive.no 

Facebook: Eive Takfornying 

www.eive.no