Gode relasjoner på veien

UTEN SLIPS: Bertel O. Steen i Sarpsborg streber etter avslappet stemning og folkelighet i lokalene. Kundene svarer med å komme tilbake igjen og igjen.  Fra venstre: Ettermarkedssjef Pål Finjord, daglig leder Ulf Johannesen og salgs- og markedssjef Jørgen Bergby. 

Kundene kommer tilbake, igjen og igjen. Bertel O. Steen i Sarpsborg er opptatt av lokalsamfunnet og menneskelige relasjoner. Det er kanskje ikke så rart at de scorer høyt på undersøkelsene hos både kunder og ansatte.

– Vi er nok ikke en typisk bilbutikk. Avslappet stemning og nærhet til alle som kommer hit er langt viktigere enn å tenke at de som kommer inn døra skal kjøpe bil, sier daglig leder Ulf Johannesen.

VI ER SARPINGER

Den siste tiden har Bertel O. Steen Sarpsborg vært veldig synlige. At de tok over ansvaret for Peugeot i Sarpsborg har mange sarpinger fått med seg. Nå ruller hundrevis av nye Peugeot, Mercedes-Benz og Kia inn og ut dørene hos bilfirmaet på Sørlietorget.

27 ansatte er ett lag som ledes av Johannesen i det daglige. Selv mener han at det både er stor takhøyde og en flat organisasjon som gjør at de kan konsentrere seg om bilene, faget og service til kundene.

– Vi er sarpinger. For oss er menneskelighet, folkelighet og avslappede holdninger veldig viktig, sier han.

Aller mest stolt er han av de årlige medarbeiderundersøkelsene i Bertel O. Steen-systemet. Sarpsborg ligger på topp 3 blant 50 enheter i Norge. Sarpsborg-avdelingen har også blitt nominert som årets forhandler og får skryt i kundetilfredshetsundersøkelser.

900 BILER I ÅR

– Man kan også se det på sykefraværet her på huset. Det er veldig sjelden at noen er hjemme, og det er merkbart at folk har det bra på jobben. Jeg startet her i november, og merket med en gang jeg kom inn døra at denne bedriften har noe spesielt, forteller ettermarkedssjef Pål Finjord.

De fleste har lang fartstid, og sjefen Ulf Johannesen fra 2015, etter å ha jobbet som servicesjef hos Bertel O. Steen i Fredrikstad siden 2001. Nå har Sarpsborg yppet seg mot storebroren i Fredrikstad, og er snart like stor.

Konkurranse og benchmarking internt synes de trigger hverdagen og gjør jobben enda morsommere.

– Rivaliseringen mellom byene skal være der, det holder oss på tå hev, og skjerper oss ekstra, sier Johannesen.

I 2020 leverer bilfirmaet på Tunejordet rundt 900 biler. Det ligger an til 650 brukte og 250 nye biler, noe som er rekord. Totalomsetningen ser ut til å passere 300 millioner kroner i 2020. Johannesen mener suksessen skyldes at mange ansatte strekker seg og utvikler seg og gjør hverandre gode.

LAGARBEID: Daglig leder Ulf  Johannesen hos Bertel O. Steen Sarpsborg er opptatt at lagarbeid på jobben.

GREP MULIGHETEN

Salgs- og markedssjef Jørgen Bergby er en av flere som har jobbet lojalt og grepet muligheter som har dukket opp. Sammen med sine salgskolleger ønsker han å være på likefot med kundene, og unngår slips og stramme fakter.

– Vi jobber hele tiden for å skape gode kundeopplevelser og personrelasjoner. Og når man får eierskap til noe på jobben, yter de fleste bedre. Det var det som skjedde med meg da jeg fikk mer ansvar, smiler Bergby.

FOLKELIGE OG TILGJENGELIGE

Daglig leder Ulf Johannesen er strålende fornøyd med laget sitt, og ser frem til spennende tider i bilbransjen. Utfordringen nå, er å få tak i nok nye biler av de tre merkene de har. Fabrikken går ikke for fullt grunnet den globale koronaproblematikken.

– Det beste vi kan gjøre, er å jobbe jevnt og grundig på alle områder. De fossile bilene fases nå mer og mer ut, og det er mye snakk om ulike drivlinjer og motorer. Lokalt her får vi ikke påvirket dette så mye. Vi gir kundene oppmerksomhet og gjør alt for at det skal være trivelig og pent i lokalene her. Vi skal være folkelige og lett tilgjengelige, avslutter han.