Musikk fra filmens verden

POPULÆRKONSERT: Frode Amundsen leder Sarpsborg Janitsjarkorps under populærkonserten søndag 1. november. Her et bilde fra hans første konsert med korpset på Sarpsborg Scene. (Foto: Erik Jansen)

Sarpsborg Janitsjarkorps gleder seg stort til å presentere musikalske godbiter i filmmusikkens tegn på Sarpsborg scene søndag 1. november. Endelig får korpset spille på nyrestaurerte Sarpsborg scene og testet akustikken.

Konserten som har fått tittelen «Filmens verden» føyer seg inn i tradisjonen korpset tidligere kalte årets populærkonsert. Musikantene er spillesugne og gleder seg til å møte publikum sammen med sin faste dirigent Frode Amundsen.

– Filmmusikk av store komponister som John Williams og Eric Coates viser bredden i både musikken og korpset. Som dirigent er jeg alltid opptatt av å finne musikk som kan utvikle hele korpset og løfte oss et hakk, sier dirigent Amundsen.

SOLID MUSIKKORPS

Han stortrives som dirigent i korpset, mannen som i tillegg til å dirigere Sarpsborg-korpset til daglig er tubaist i Oslo-Filharmonien – Norges største og ledende symfoniorkester. Han liker å dele sin kunnskap om musikken på fritiden med sarpinger hver tirsdag, og flere helger gjennom året.

– Sarpsborg Janitsjarkorps er en sammensveiset gjeng med dyktige amatørmusikere som også er gode på både administrasjon og foreningsdrift. Vi har mange med veldig lang erfaring, men også endel unge nye. Vi ønsker oss enda flere ungdom som kan bære den musikalske tradisjonen og gleden videre, sier han.

EGNE SOLISTER

Dirigenten forteller at han også vil gi enkeltmusikanter muligheten til solistiske oppgaver. Denne gangen valgte han to erfarne treblåsere, Marianne Halvorsen på fløyte og Rein Skauen på klarinett.

– Publikum kan glede seg til å høre fremragende kunster av solister fra korpsets egne rekker på fløyte og klarinett, i tillegg til hele korpset i solid musikalsk form, forteller han.

Smitteverntiltak gjør at det bare er plass til 200 publikummere, ved at mange seter merkes og blir tomme.

SARPSBORG JANITSJARKORPS

Populærkonsert 2020
– Filmens verden.

  • Sted: Sarpsborg scene
  • Tid: Søndag 1. november
  • Dirigent: Frode Amundsen Billetter: Kr. 200,-
  • Billetter selges på Ticketco.no, hos isarpsborg eller på Sarpsborg scene.