Ny teknologi – gammeldags service

IT-HJELP: Tom André Schøyen (t.h.) og Jarle Bjørnerud elsker tekniske utfordringer, hvor ingen sak er for liten. Dette kommer små og mellomstore bedrifter til gode. 

Ny teknologi
– gammeldags service

Schøyen Data kan løse opp i de utroligste dataflokene for små og mellomstore bedrifter. Det kommer stadig nye trender på teknologifronten, men god service går aldri av moten.

– Den største styrken vår er breddekunnskap. Og er det noe vi ikke fikser for å få IT-løsningen til å spille, så finner vi alltid noen å løse problemet sammen med, sier daglig leder og gründer Tom-André Schaøyen.

VIKTIG DATASIKKERHET

Schøyen data jobber for det meste med mindre og mellomstore bedrifter i nedre Glomma-regionen. Lokale relasjoner, erfaring og solid kunnskap gjør at kundene har blitt mange og oppdragene enda flere. En av de viktigste ting-ene Schøyen og hans nye kollega Jarle Bjørnerud bidrar med er ulike former for datasikkerhet.

– Vi ønsker at folk skal ta kontakt med oss før det er for sent. IT-området har blitt komplekst og mange farer truer på nett. Vi har opplevd firmaer som har mistet alle sine data etter krypteringsvirus, og det er jo absolutt ikke bra, sier de to samstemt.

De erfarne IT-konsulentene jobbet også sammen gjennom seks år i tidligere PcDoktorn. Nå har de igjen funnet sammen for å levere tjenester og løsninger som trygger kundene.

PERSONLIG STØTTEFUNKSJON

De mange kompetanseområdene gjør at Jarle og Tom-André kan tilby tjenester innen IT-drift og støtte, skytjenester, salg av utstyr og programvare, datasikkerhet, mobil- og bredbåndsløsninger, kundesystemer, foto, video og dronefilm og mer.

– Vi streber etter å være en nær og personlig støttefunksjon med god tilgjengelighet. Visjonen vår er å tilby en problemfri IT-hverdag, sier Schøyen.

Han mener nøkkelen til suksess ligger i mye engasjement og fornøyde kunder. Og han deler gjerne villig sine erfaringer og råd. Gründeren er selvutnevnt nerd som har jobbet med IT i snart 20 år, og drevet eget siden 2003. Han liker tekniske utfordringer.

Jarle Bjørnerud er rådgiveren som har jobbet med salg, teknologi, ledelse og kundeservice. Han trives best i direkte kontakt med kundene. Jarle kommer gjerne på uforpliktende besøk for å analysere behov hos både eksisterende og nye kunder. Dette for å finne de mest fornuftige løsningene – som ikke behøver å være de dyreste.