Trygg handel på AMFI Borg

HYGIENE: Senterleder Jørgen Næs i AMFI Borg skryter av kunder og ansatte som er flinke med hygiene og renhold. Dette samarbeidet skaper trygg handel i kjøpesenteret. På vei inn i senteret blir kundene møtt av tydelig informasjon og desinfeksjonsvæske for hendene. 

Det aller viktigste for senterleder Jørgen Næs på AMFI Borg, er sikkerheten til både kunder og ansatte. Derfor har han innført og følger opp mange smittevern- og hygienetiltak på kjøpesenteret.

Hele AMFI-kjeden og Thon Eiendom følger situasjonen og helsemyndighetenes anbefalinger nøye. Trygg handel skapes gjennom at aktører og kunder samarbeider. Derfor bruker man nå slagordet «Sammen skaper vi trygg handen».

– Jeg må si meg imponert over både kunder og ansatte som jobber i de ulike butikkene her. Det er innsatsen i det daglige som gir resultater. Det som kan bli enda bedre fremover, er at handelen spres mer gjennom åpningstidene, sier senterleder Næs.

HANDLE I ROLIGE PERIODER

Han ser nemlig på besøkstallene fra time til time. Enkelte tidspunkter er det lite folk i senteret, mens det til tider er ganske folksomt. Selv om plakater, skjermer, høyttaleranlegget og senterledelsen gjentar og gjentar det viktige budskapet om renhold, avstand, desinfeksjon og begrenset berøring, må man fortsette å være grundig på hygienetiltakene fremover. Det aller beste er om flere kunder velger å handle i de rolige periodene.

– Man kan for eksempel gå på Vinmonopolet en hverdag, for fredag ettermiddag og lørdag er det mye folk der, oppfordrer Næs.

De ansatte er drillet på rutiner, og de aller fleste kundene er grundige og forsiktige. Det handler om å holde avstand, passe på renhold, holde seg hjemme om man føler seg rufsete, bruke desinfeksjonsvæske og generelt være forsiktige. Jørgen Næs tror at pandemien vil vare og påvirke oss i lang tid fremover, så det er bare å ta sine forholdsregler.

– Hverdagen vi opplever nå vil nok være den nye normalen i lang tid fremover, sier han.

SKJERMINFORMASJON: AMFI Borg bruker informasjonsskjermene til viktig informasjon og påminnelser om hvordan man best mulig kan forebygge smitte. 

SOLID VEKST

Etter februar i år målte AMFI Borg vekst på 8 prosent i forhold til tilsvarende periode i 2019. En god start på handelsåret fikk så en bråstopp fra 12. mars, da mye av Norge stengte ned. Etter hvert økte handelen igjen, spesielt som en følge av stengte grenser. Nå er veksten i 2020 på 25 prosent. Kjøpesenteret har hatt vekst alle de ti årene Jørgen Næs har hatt lederjobben.

– Jeg er spesielt glad for at vi nå har svært positiv utvikling innen alle bransjer. Kanskje spesielt for tekstil, hvor handel av klær og sko nå igjen har skutt fart, sier han.

Snart starter innesesongen for de aller fleste, noe som kan bety at flere oppsøker kjøpesentrene. Da er det viktig å få kunder og ansatte til å fortsette å ta hensyn og samarbeide om smittevern og trygghet. Næs forteller at butikkdriverne har godt eierskap til både jobben og sikkerheten.

Fra 19. oktober er det en hel uke med prisfest. Tidlig i november åpner også kundemagneten Clas Olsson, og lokalene er nå under oppussing. Julehandelen nærmer seg, og det blir enda viktigere å tenke på trygghet, sikkerhet og smittevern.

IKKE RØR: Vinmonopolet og andre butikker er flinke til å minne kundene om å ikke berøre varer man ikke skal kjøpe.

DETTE BØR VI SAMMEN HUSKE PÅ: 

  • Unngå å ta på varene du ikke skal kjøpe 
  • Bruk gjerne kontaktløs betaling («tæpping»), og unngå kontanter 
  • Hold avstand på 1 meter til andre 
  • Vask hender, så du beskytter deg selv og andre 
  • Hold deg hjemme om du føler deg uggen 
  • Bruk desinfeksjonsvæske som du finner i senteret og butikkene 
  • Senteret og butikkene vasker ofte 
  • Mange butikker beskytter sine ansatte med pleksiglass 
  • Mange velger å bruke munnbind i det offentlige rom 
  • Det kan være lurt å planlegge handleturen godt