En god gammeldags platebutikk

TUSENVIS: Patrick Skramstad i Retro Vinyl tilbyr over 15.000 ulike titler i sin platebutikk. 

Retro Vinyl kan tilby over 15.000 titler med plater fra sin butikk ved torget. Her finner du musikalske godbiter som mange sikkert ønsker seg i pakke under juletreet. 

I mai 2020 flyttet Patrick Skramstad og det enorme plateutvalget hans inn i lokalene til iSarpsborg og DNT Nedre Glomma. Det har gitt mye mer oppmerksomhet og handel.  

– Dette er som et kulturelt kinderegg. Etter at jeg startet med å legge ut litt humoristiske videoer på sosiale medier, merker jeg økt interesse. Musikk trykket på en fysisk plate er jo den perfekte julegaven, sier musikkhandleren ved torget. 

Sarpingen startet opp Retro Vinyl i sentrum øst i 2016. Det store nettverket han har i plate- og musikkverden gjør at han skaffer nesten hva som helst av musikk folk spør etter. Pink Floyd, Bob Dylan, Yes, Level 42, Nirvana og uante mengder artister finnes fortsatt på fysisk format, i form av LP og CD. De siste årene har salget av platespillere økt, og som en konsekvens stiger også etterspørselen etter LP-plater i mange sjangre. 

Plater finnes i mange prisklasser, fra de rimelige for en femtilapp og til samlerobjektene til flere tusen. Noen plater er pent brukt, mens andre er forseglet og ubrukte. Skramstad forteller at noen kun skal ha forseglet vinyl, da de er redde for at brukte har dårligere lyd og kvalitet. Men det er ofte slik at skiver trykket på 60-70 tallet har bedre kvalitet enn de aller nyeste. Alt dette munner ut i smak og behag. 

Retro Vinyl tilbyr plater utgitt gjennom flere tiår, så her skal det være mulig å finne det meste. Patrick Skramstad er detaljert og grundig, noe man merker med en gang man kommer inn i butikken. Dessuten har han stålkontroll på hvor i hyllene han finner hver eneste en av de mange tusen platene. Og det han ikke har, det skaffer han gjennom sitt globale nettverk. Retro Vinyl har også egen nettbutikk via sin nettside,  

www.retrovinyl.no. Den er i startgropa, men fylles på jevnlig.