Gjør alt for en trygg julehandel

JULESALG: Elin K. Tvete gleder seg stort til innspurten i julesalget, i den 45. julen for familiebutikken. Her viser hun sammen med kollega Anne-Grethe Strand frem et rikelig utvalg av Happysocks som passer julen.

Elin K. Tvete stiller opp til nesten alle døgnets tider, og gjør alt hun kan for at Tvete også skal kunne levere klær og julegaver til kunder som ikke er komfortable med butikkbesøk og smitterisiko. 

– Vi har hjemlevering og gratis frakt og folk må gjerne ringe meg direkte på mobilen. Om noen ønsker privat eksklusivt besøk i butikken på kveldstid, så kan vi ordne det også, sier Elin K. Tvete. 

OGSÅ NETTBUTIKK 

Tvete i gågata har også nettbutikk, og oppfordrer sarpinger til å handle lokalt. Uansett om det er med butikkbesøk eller i den lokale nettbutikken, håper hun at flest mulig i disse tider gjør det de kan for å støtte opp om det som finnes i lokalmiljøet. Når smitterisikoen etter hvert avtar, er det viktig at vi fortsatt har gågate med lokale butikker – og ikke bare nettbutikker. 

Elin er mektig imponert over sine ansatte som har stått på gjennom et spesielt år. Selv om hun måtte ty til permitteringer en periode, står den tradisjonsrike butikken Tvete i St. Marie gate fortsatt stødig. Nå gleder Tvete-familien seg til julehandel nummer 45 i butikken. 

– De ansatte har stått på skikkelig, til tross for spesielle forhold for handelen. Og nå er butikken rigget for jul på alle måter, smiler hun. 

Gratis innpakking i julepapir er én av de opplagte servicetiltakene som er viktig for Tvete. Hun har i alle år strukket seg langt for at kundene skal oppleve god service, og i år gjør hun mer enn noensinne for å få fornøyde kunder. 

SARPSBORG: Elin K. Tvete trives veldig godt som kleskremmer i Sarpsborg. Hun er imponert over flere av kommunens tiltak for å gjøre byen og Kulåsparken finere og mer anvendelig for folk.

VIL GJØRE DET ENKELT

Privat åpning av butikken for mindre grupper, gratis hjemlevering, gaveinnpakking og netthandel. På toppen av dette vil hun gjerne at folk ringer henne (917 98 813) om de behøver hjelp til å finne julegaver hun har i butikken. Elin Tvete har et rikelig utvalg av klær både til han og henne i butikken.

– Dette er den beste årstiden på jobben. Folk er så blide og hyggelige at det er en fryd å jobbe lange dager. Vi er en faghandel og vet godt hva vi selger og hva vi har. Kunden kan få gode råd til både julegaver og det perfekte antrekket til julens festligheter, sier Elin K. Tvete.

De ansatte hos Tvete er klar over at mange mennesker synes det er vanskelig med julegaver. Frykten for å bomme på smak, størrelse eller noe annet kan ta motet fra selv en dreven julehandler. Derfor er de ansatte hos Tvete-butikken i gågata like blide hvis noen kommer tilbake for å bytte julegaven de har fått. Det er ikke lenger noe argument å være redd for å velge feil. Det er enkelt å handle julegaver i butikk, og enda enklere å bytte for den som får gaven.

TRADISJON OG HISTORIE

God kundeservice har en av byens populære butikk praktisert gjennom mange år, i tre generasjoner. Farfaren til Elin startet i Fredrikstad i 1955, mens mor og far Ingebjørg og Kjell-Olav åpnet i dagens lokaler i gågata i 1975. Elins sønn har også lyst til å drive butikk når han blir voksen. Julehandel har vært både trivselsfaktor og levebrød gjennom en årrekke.

Hos Tvete finner man noe for alle, for damer og menn, for unge og eldre. Gaver i de fleste prisklasser kan ordnes, og finstas med ny kjole eller dress til jul eller nyttårsfeiringen henger på rekke og rad i butikkens rikholdige juleutvalg. Det bugner av klær i alle fasonger og farger. Innkjøpet før jul er tilpasset eiernes store forventninger til sarpingers julehandel i 2020.

– Vi har veldig stort utvalg av bukser. Mange kjøper nå også bukse og skjorte i stedet for ny dress, som de utsetter, smiler Elin.

Mange faste kunder kommer også fra andre byer, fordi Tvete har eksklusivitet i et geografisk område på noen populære varemerker. Butikken har søndagsåpent de to siste søndagene før jul. Elin bruker dessuten mye tid på å legge ut tilbud og produktinformasjon på både Instagram og Facebook, og gjør alt hun kan for å gjøre det enklere for kundene.