God jul, sarpinger

Det er en fornøyelse å gå kveldstur i sentrum nå. Gågata, Glengsgata og torget er julepyntet etter alle kunstens regler. Belysningen og all den fine pynten gjør sentrum vakker, julete og innbydende. Etter mørkets frembrudd åpenbares tusener av små LED-lamper som til sammen utgjør et imponerende visuelt skue i mørketiden. 

Det diskuteres mye gågate og torg i kommentarfelt og sosiale medier. Det viser at sarpinger er engasjerte og bryr seg om hvordan byen ser ut. Noen mener alt var bedre før, og det kan de selvsagt ha rett i noen ganger. Men Sarpsborg lever og utvikler seg videre. Nye generasjoner, nye politikere, nye ildsjeler og meningsbærere våkner til liv, mens andre slukner. 

På 1980 tallet var det flust av folk i gågata, spesielt lørdagsformiddagene. Akkurat nå er det andre grunner enn gatas attraktivitet at det ikke er konstant folkevandring. Selv om pandemi og smittefare påvirker oss, skader det ikke med en spasertur og frisk luft. Sentrumskjernen lyser varmt og sier god jul til alle. Det er en nytelse for øyne og sinn å oppleve dette. La oss håpe at dette er et tegn.  

Et signal og varsel om et mer brukt sentrum i årene som kommer. Kommunens målsetning om å gjøre Sarpsborg til Norges mest attraktive by er ambisiøs, og det er bra. Det betyr at viljen til forbedring er en drivkraft i bysamfunnet. Alle norske byer higer etter tittelen, og i 2020 fikk juryen inn hele 150 nominasjoner. Det blir spennende å følge jobben mot målet.  

Riktig god jul! 

Svein A. Halvorsen, sarping