Med lidenskap for kvalitetsklær og service

BESTE BELIGGENHET: Mariann Nilsen har drevet Modena i 10 år. Nå har hun også overtatt Muzt-butikken på hjørnet av gågata og torget. Lidenskapen for dameklær er altoppslukende. 

Mariann Nilsen har viet livet sitt til merkeklær som gjør damene flotte til hverdags og fest. Etter 10 års drift av Modena i beste del av gågata, har hun nå også overtatt konkurrentbutikken Muzt på hjørnet nedenfor. 

Du legger fort merke til Mariann når du kommer inn i butikken. Selv om hun virker både oppslukt og fokusert på kunden hun akkurat betjener, viser kjappe blikk og usynlige antenner at hun har fullstendig overblikk over det som skjer i butikken hennes. På avstand hører du en tydelig artikulert sjarmerende stemme med dialekt langt fra Sarpsborg og nord for polarsirkelen. Det er ingen tvil om at det handler om lidenskap for klær, sko og tilbehør som gjør sarpedamene vakrere. 

FRA LOFOTEN TIL SARPSBORG 

Etter høstens overtakelse av Muzt & Mister på hjørnet av gågata mot byens torg, har Modena-eieren nå to klesbutikker for damer i absolutt beste beliggenhet. Nå er Muzt-butikken døpt om til Muzt X Modena, men driver videre med de samme ansatte og konsept som før. De to butikkene sysselsetter 10 damer på heltid og deltid. Både vareutvalget og aktiviteten er rikholdig. 

– Jeg har alltid jobbet i butikk. Det er noe som driver meg, og jeg er opptatt av kvalitet, service og at man kan style produktene på forskjellige måter, forteller Mariann Nilsen og understreker at hun også har en lidenskap for klær, sko og tilbehør. 

Hun mener at kvalitet og passform betyr alt for å finne rett plagg til rett kvinne i en av butikkene hennes. Mange skal pynte seg, og Mariann er også opptatt av menn som skal kjøpe gave eller gavekort til damene sine. 

Det å drive butikk betyr mye jobb og innsats. Selv om hun føler seg gift med jobben sin, var det ektemannen Bjørn Inge som smeltet hjertet til dama fra det vakre fiskeværet Kabelvåg i Lofoten – og sikret Sarpsborg en drivende kleskremmer. 

SOLID KLESKARRIERE

Kleskarrieren hennes startet hos velrennomerte Jean Paul i Oslo, før det ble ett år som fotballfrue da ektemannen fikk fotballproffkontrakt i tyske Wiesbaden i 1992. Etter ett år gikk turen til Sarpsborg, med en liten datter, familieliv og jobb. Da en dreven butikksjef Mariann Nilsen hadde jobbet 15 år i klesbutikken Voice og Europe på Stopp, fikk kun en dag en telefon fra Siri Eriksen som eide og drev Modena gjennom en kvinnealder. Det endte med overdragelse, og plutselig var Mariann både gründer og butikkeier. 

– Det er 10 år siden jeg tok over Modena nå. Aase som drev Muzt & Mister har jeg både kjent, konkurrert og samarbeidet med lenge. Det ble til at jeg spurte om en mulig overtakelse, i og med at hun planla å gi seg om et par år. Jeg er veldig glad for at både Aase og hennes ansatte alle ville bli med videre, smiler Mariann. 

Første delen av våren ble tøff for klesbransjen i år, men det tok seg heldigvis skikkelig opp igjen. Nå er begge butikkene rigget og pyntet etter alle kunstens regler for julehandel og julefeiring. Mariann Nilsens positivitet og optimisme smitter over på både ansatte og kunder. Utstillingene i de store gågatevinduene er kjempeviktige for driften og butikkens attraktivitet. Men nå starter hun også ny nettbutikk i tillegg. Nettbutikken og logistikken er planlagt og rigget. 

– Jeg tror netthandelen vil utgjøre en stor del av omsetningen etter hvert, sier hun. 

Modena-butikkene er i utgangspunktet lokale butikker for lokale mennesker, men faste kunder kommer også fra Halden, Moss og Fredrikstad. Satsingen på nettbutikk vil forsterke butikkdriften og i tillegg viske ut noen geografiske grenser. Nå gleder Mariann Nilsen seg veldig til julehandelen og julen. Det er mange som skal pynte seg, og gode råd og kvalitetsklær finnes. 

 

JULEHANDEL: Mariann Nilsen hjelper deg å finne flotte julegaver til kvinner fra 16 til 80 år. 

SARPEPATRIOTISK 

Mariann og familien hennes lever og ånder for og i Sarpsborg. Det er bare dialektrestene og at ordet «jeg» byttes ut med «æ» som vitner om Lofoten-opphavet. Hun gleder seg til å gå på jobb i byen hun både elsker og fremsnakker. 

– Det er viktig at folk bruker byen og handler lokalt. Vi som driver butikk i sentrum har fått gode kurstilbud fra isarpsborg, som hjelper oss med å tenke utvikling. Jeg blir også inspirert når gårdeiere er mer fremoverlente. Jeg synes det skjer mye bra i Sarpsborg. 

Modena-butikkene har mange faste kunder, og føler at det snakkes mye varmt om dem. Mariann Nilsen driver attraktive butikker, og dette motiverer henne til å stå på videre. Menneskekunnskapen og erfaringen både hun selv og de ansatte besitter er gull verdt i det daglige når kunder skal få gode råd og finne de rette plaggene. 

– Jeg skal jobbe i mange år til, og trengte kanskje vitamininnsprøytningen det var å ta over en butikk til. Vi må følge med globalt på trender og moter, og tilpasse dette til lokale forhold her i Sarpsborg. Det blir ekstremt viktig fremover å være med på farger, og at vi treffer.  

FREMTIDEN I BUTIKKENE 

Butikkene skal utvikles videre. Nilsen planlegger noen forandringer, og jobber iherdig for å få tak i de merkene og klærne som kundene virkelig vil ha, Med to butikker står hun enda sterkere, og gleder seg til å presentere spennende nyheter fremover. Ønsket er å ha bredt vareutvalg både til den mest trendy jenta og den klassiske dama, og i alle størrelser som finnes. 

Kundeklubben gir fordeler og rabatter. Mariann inviterer til både eventer og kampanjer, noe kundene er svært opptatt av. De ansatte legger ned mye tid i å være modeller og by på seg selv. Jobben som gjøres på sosiale medier resulterer i mange følgere som sitter hjemme og blir inspirert av det som legges ut. Dette har blitt en ny salgskanal hvor det gjelder å henge med. I tillegg kan man informere om nyheter og nettbutikk.