Raskere bilservice i nye lokaler

NYE LOKALER: Ivar Lileng (fra venstre), Per Anders Buer, Ole Andreas Bjor og Kenneth Caspersen hos Bilbutikk1 Sarpsborg er strålende fornøyde med nye lokaler i Glomveien.

Bilbutikk1 har nå samlet Volvo og Renault i sine nye lokaler i Glomveien 5 på Tunejordet. I større og finere lokaler er verkstedets arbeidsprosesser også endret. Nå kan du kan få utført bilservicen på 20 minutter.

– Det blir omtrent som en tannlegetime, bare at det går raskere og gjør mindre vondt. Kunden slipper å styre med transport til og fra verkstedet. Vi jobber nå med mekanikerpar, altså to teknikere som jobber på bilen din samtidig, sier daglig leder Ivar Lileng.

Et mekanikerpar har 8–10 oppdrag per dag. Kundemottakerrollen er erstattet ved at mekanikerne tar seg av kundekontakten i tillegg til å skru. Dette skaper nærkontakt mellom den ansatte og kunden, noe som øker tillit og kundetilfredshet.

FLYTTET OG UTVIDET

Han viser stolt frem de nye lokalene som nå huser 22 ansatte. I og med at Bilbutikk1 flytter sammen bilmerkene Renault med Volvo, blir det også tydelig profilering av det enkelte merke etter importørens oppskrift. Meningen er at det meste skal være likt i de ulike salgshallene for Volvo rundt om. Verkstedet i Glomveien er bygget opp helt på nytt. Løftebukkene er nedfelt i gulvet, det er moderne utlufting, og bilene får sine reparasjoner og stell på skinnende blanke flislagte gulv og i rene omgivelser. Bilbutikk1 Sarpsborg har nå både egen vaskehall og klargjøringshall, og er rustet for hektiske dager på jobb for sine kunder.

Lileng og hans kolleger flyttet fra Klokkergårdsveien ved Sparta Amfi, hvor de har holdt hus i flere tiår. Sjefen har vært den samme siden 2002. Ivar Lileng har jobbet med Volvo fra 1984, kun avbrutt av fire år i bankjobb. Han ser at det nå er en fordel å ha opplevd flere oppturer og nedturer tidligere, og 2020 blir et veldig spesielt år.

TEKNIKERPAR: Torbjørn Aasen (t.v.) og Henrik Aasberg jobber sammen om å fikse bilen for kunden.

2020 ET GODT ÅR

Da koronaen rammet samfunnet i mars og april, var det veldig mye som stoppet opp – også bilsalget. Men resten av året har vært veldig bra for Bilbutikk1.

– Vi får et godt år i 2020. Veldig mange hadde Norgesferie i år. Noen ville ha en nyere bil, mens mange andre fikset opp bilen før ferien. Bruktbilsalget har vært eventyrlig bra, sier Lileng.

Han viser frem skinnende blanke biler på rekke og rad i salgshallen. Renault og Volvo har sin tydelige markedsprofil. Volvo har med tiden endret seg fra å være folkebil til en sikker statusbil. Nylig startet leveransene av den nye rene elbilen Volvo XC40 Recharge. Den finnes også i en ladbar hybridvariant.

Bilbutikk1 forhåndsolgte hele 40 eksemplarer av Volvo XC40 Recharge, og forventningene i markedet er veldig store. Dette er den første rene elbilen i Volvo-familien, og rekkevidden for fullt batteri vil ligge på drøye 400 kilometer.

BIL ER PLASSKREVENDE

Da Bilbutikk1 nylig flyttet inn i nye lokaler, fikk man større plass både inne og ute. Det betyr større og finere salgshall, mange flere parkeringsplasser ute, og romsligere arbeidsforhold på verkstedet og ellers på eiendommen. Det er plasskrevende å ha rikelig utvalg av både nye og brukte biler, men det styrker samtidig konkurransekraften.

Mange bilkunder er opptatt av garantier og tryggheten ved å handle med en profesjonell bilforhandler i stedet for å selge eller kjøpe privat. De fleste leverer sin gamle bil i innbytte og liker den tryggheten.

Bilbutikk1 er i stadig utvikling. I tillegg til effektive mekanikerpar som fikser bilen din raskt, har de også svært effektiv logistikk og deleforsyning. Ivar Lileng ser det også som veldig viktig å ta inn lærlinger. En stor del av de ansatte har startet som lærling og gått gradene. Arbeidsstokken er stabil og mange har jobbet i mange år hos Bilbutikk1.